Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maailman helpoin leipä

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Maailman helpoin leipä

Jokin aika sitten laiturilla selailemissani Country Living -lehdissä on monia mainitoita ja maittavan oloisia reseptejä, joista ensimmäistä pääsin jo testaamaan. Kyseessä on äärettömän helppo, nopea ja kaiken lisäksi maistuva leipä.



225 g sämpyläjauhoja
225 g vehnäjauhoja
 2 tl fariinisokeria
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
55 g voita
siemeniä (itse käytin auringonkukan siemeniä)
475 ml piimää


1. Uuni 190' C (kieroilma 170 'C).
2. Sekoita kuivat aineet. Nypi voi niiden sekaan. Lisää siemenet.
3. Tee kuiviin aineisiin kuoppa. Lisää piimä ja sekoita haarukalla.
4. Kumoa seos pellille, jossa on leivinpaperi. Seos on aika vetelää (? leivontatermit hyvin hallinnassa), joten muotoile siitä jauhojen avulla pyöreän leivän muotoinen kasa. Taikinaa ei vaivata. Tee leipään veitsellä viillot (ei aivan pohjaan asti) ja ripottele pinnalle siemeniä.
5. Paista 35-45 min. Aseta valmis leipä uuniritilän päälle jäähtymään.

Leivästä tulee fariinisokerin takia hieman makea ja se on koostumukseltaan murea. Itse pidin leivästä kovasti, se oli mukavaa vaihtelua tuttuihin makuihin ja ainaisiin sämpylöihin. Nyt uunissa on sama leipä hieman eri versiona, ilman fariinisokeria ja vehnäjauhon sijasta käytin ruisjauhoja. Katsotaan millainen leipä tänään syntyy kasviskeiton kaveriksi. :)

2 kommenttia:

27. kesäkuuta 2012 klo 9.36 , Anonymous kerttu kirjoitti...

Tätähän pitää testata, etenkin kun kaapista löytyy eilen vanhentunutta piimää kutakuinkin tarvittava määrä!

Millainen leivästä tuli ruisjauhoilla? Luulisin, että kokonaan ilman venhäjauhoja leivästä tuli todella tiivis, mutta maku on varmasti kohdillaan. Itse olen tehnyt paljon no-knead-breadejä, mutta olen kohottanut niitä aina monta tuntia.

Kiva, kun jaksat kirjoitella vielä Suomestakin. Odotan jo innolla postauksia siitä, kun arki alkaa. Olit kuitenkin Kreikassa pitkään, arki Suomessa voi olla jännä kokemus, mut nythän sulla on tällainen hyvä pehmeä lasku mökkeilyn muodossa. Muistan kun itse tulin Slovakiasta ja Puolasta kotiin, niin esimerkiksi jonottaminen tuotti kaupassa ihan älytöntä tuskaa. Hiostin ihmisten niskassa kiinni, kaupassa unohdin punnita hedelmät ja kassatädit sai ravata punnitsemaan niitä ja olin varmaan muutenkin tosi inhottava asiakas. Enkä sentään ollut menossa yhteensä kuin suunnilleen 3 vuotta!

 
27. kesäkuuta 2012 klo 10.46 , Blogger Antonia kirjoitti...

Kannattaa ehdottomasti testata! Ruisjauho & sämpyläjauho -leivästä tuli toisaan jonkin verran tiiviimpi kuin edelliestä leivästä. Molemmista leivistä tuli hyviä, mutta ensimmäinen versio fariinisokerin kanssa oli kuitenkin enemmän minun makuuni. :)

Itsekin tosiaan jännityksellä odotan, miten arki lähtee täällä sujumaan, nythän tässä vaan lomaillaan ihan niin kuin joka kesä. :) Hahaha, voin kyllä uskoa että mullakin tulee kaikenlaisia paluumuuttokommervenkkejä vastaan! :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu